Ford-CEO Mark Fields naar verluidt ontslagen

Officiële aankondiging mogelijk snel

Mark Fields van Ford (foto ANP)
Mark Fields, topman van Ford, heeft naar verluidt de zak gekregen. De CEO wordt waarschijnlijk opgevolgd door James P. Hackett, momenteel het hoofd van Ford's Smart Mobility-afdeling.

Dat blijkt uit berichtgeving van Forbes, dat zich naar eigen zeggen basseert op informatie van ingewijden. Volgens Forbes gaat Ford met de stofkam door het management en het eerste gevolg zou het vertrek van Fields zijn. De opvolger van Fields zou Jim Hackett (62) zijn, die nu nog verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van autonome mobiliteit bij Ford.

Het vertrek van Fields is niet de enige verandering in het management van Ford, zo lijkt het. James Farley, voorzitter van Ford Europe, zou samen met de topman van Ford Noord-Amerika een hogere positie krijgen.

Amerikaanse media schrijven dat het vertrek van Fields heeft te maken met de dalende waarde van de aandelen van het merk sinds zijn aantreden. Een officiële verklaring van Ford zou snel moeten komen.

PRIVATE LEASE Ford

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.