Fiat komt dit jaar met twee nieuwe elektrische modellen

Maar, welke worden het?

Fiat 500X facelift friday

In Zuid-Amerika heeft Fiat de afgelopen jaren diverse nieuwe compacte modellen gepresenteerd, maar in Europa kan het leveringsgamma van Fiat wel wat vers bloed gebruiken. Dat gaat er daadwerkelijk komen. Fiat komt namelijk niet met één, maar met twee nieuwe, volledig elektrische modellen.

In de presentatie van de jaarcijfers die Stellantis gisteren vrijgaf vinden we een piepkleine passage over wat Fiat dit jaar gaat uitspoken. In de tweede helft van dit jaar breidt het merk volgens Stellantis zijn EV-aanbod uit met twee nieuwe, volledig elektrische modellen. Fiat zegt verder niet om welke modellen het gaat.

Waarschijnlijk komt Fiat met een elektrische cross-over in het segment waarin auto's als concerngenoten Peugeot 2008, Jeep Avenger, Opel Mokka en DS3 opereren. Ook Alfa Romeo krijgt op termijn een elektrisch model in die klasse. De tweede elektrische nieuwkomer van Fiat is mogelijk een model dat in het gat springt dat de Fiat Punto na zijn vertrek uit de Europese markt heeft achtergelaten. Fiat werkt ook aan een elektrische nieuwe Panda, voor de komst van dat model is het nog te vroeg. Ook heeft Fiat een elektrische opvolger van de Tipo in het vat zitten, maar die staat pas voor 2025 op de rol.

PRIVATE LEASE Fiat

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.