Ferrari werkt aan extremere SF90

Voor het nóg ruigere werk

Ferrari SF90 Versione Speciale Spyshots
Ferrari SF90 Versione Speciale SpyshotsFerrari SF90 Versione Speciale SpyshotsFerrari SF90 Versione Speciale SpyshotsFerrari SF90 Versione Speciale SpyshotsFerrari SF90 Versione Speciale Spyshots

Ferrari is aan het testen geslagen met een deels gecamoufleerde SF90. Het is een auto die subtiele verschillen vertoont met de reguliere versie en waarschijnlijk met wat meer downforce aan de slag kan.

Bij Ferrari-prototypes is het vaak wat lastig inschatten wat er nou precies aan de hand is, maar we hebben het vermoeden dat hier een SF90 rijdt die op het circuit wat meer zijn mannetje moet staan. Zelfs nog meer dan de SF90 Assetto Fiorano, die het toch ook al wat extremer aanpakt dan de SF90 Stradale. De grootste hint zit op de neus. Vandaar dat de boel daar is afgeplakt.

Bovenop de 'frunk' is namelijk een extra omhoog stekend deel te zien, terwijl in de neus zelf wat diepere luchtsleuven lijken te zitten. Het geheel doet enigszins denken aan de neus van de 488 Pista. Verder lijkt er via de voorbumper wat meer lucht naar de neus te worden geleid, uiteraard allemaal om meer neerwaartse druk te genereren. Aan de achterkant van de SF90 blijft het allemaal wat meer bij het bekende. Kijk er echter niet gek van op als hierop nog een grotere achterspoiler verschijnt. Het is nog onduidelijk wanneer we de speciale SF90 mogen verwachten (en onder welke naam), maar logischerwijs nog dit jaar.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.