Ferrari M458-T strekt gespierde benen

Ferrari 458 facelift
Ferrari 458 faceliftFerrari 458 faceliftFerrari 458 faceliftFerrari 458 faceliftFerrari 458 facelift
De Ferrari 458 zal een facelift ondergaan, en krijgt daarna een andere naam. Vandaag zien we zowel de dichte versie als de Spider voorbijkomen.

In februari hees Ferrari de California in een aangescherpte jas. De 'instap-Ferrari' kreeg een strakkere snuit en onder de kap kwam een turbomotor te liggen. Z'n naam veranderde naar California T. Een soortgelijke wijziging staat nu ook voor de 458 op de agenda.

De 458 Italia en z'n opengewerkte Spider-broertje krijgen de beschikking over een turboblok. De huidige 458 is goed voor 570 pk, de gefacelifte versie krijgt zo'n 100 pk extra. Daarmee wordt ook de 458 Speciale voorbijgestreefd, en wel met circa 65 pk.

Naar verluidt zal de 458 na de facelift de naam M458-T dragen. De toevoeging van de T - vanwege de turbo - zagen we al bij de California. Mogelijkerwijs krijgt de 458 een M erbij, wat staat voor Modificata.

Op deze spionagebeelden is goed te zien dat Ferrari het centraal geplaatste trio knalpijpen inwisselt voor 2 uitlaatpijpen aan weerszijden van de achterste kentekenplaat, iets dat we ook al op de 458 Speciale zagen. In maart 2015 verwachten we de aangescherpte Italiaan op de salon van Genève tegen te komen.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.