Ferrari 458 Speciale: nóg een tandje heftiger

Ferrari 458 Speciale
Ferrari 458 SpecialeFerrari 458 SpecialeFerrari 458 SpecialeFerrari 458 SpecialeFerrari 458 SpecialeFerrari 458 Speciale
Bij Ferrari vonden ze dat er nog wel wat verbeterd kon worden aan de 458. Het resultaat heet Ferrari 458 Speciale en de aanpassingen hebben vooral betrekking op de aandrijflijn en aerodynamica.

Aan het basisconcept van de 458 verandert uiteraard niets, Ferrari heeft de auto op detailniveau fijngeslepen. Te beginnen met de motor. Het vermogen van de 4,5-liter V8 werd opgekrikt van 570 naar naar 605 pk, wat neerkomt op een specifiek vermogen van 135 pk per liter, volgens Ferrari de hoogste waard ooit voor een atmosferische krachtbron bedoeld voor gebruik op de openbare weg. Het koppel blijft gelijk: 540 Nm. De gewicht-pk-verhouding van 2,13 kg/pk zorgt voor een 0-100 km/h-sprinttijd van slechts 3,0 seconden, de naald van de snelheidsmeter staat na 9,1 seconden al op 200 km/h.

Ferrari nam ook het aerodynamische pakket van de 458 nog eens onder de loep, wat resulteerde in beweegbare delen aan voor- en achterzijde, waarmee de auto volgens z'n schepper op aerodynamisch gebied de meest efficiënte uit de Ferrari-geschiedenis is. Ook het stabiliteitssysteem werd geoptimaliseerd middels de introductie van Side Slip angle Control (SSC), dat de hoeveelheid aandrijfkracht via F1 Trac-tractiecontrole en het differentieel aanpast aan de zijwaartse sliphoek. Volgens Ferrari biedt dit de bestuurder nog meer lol en kan hij/zij de auto op de limiet nog beter onder controle houden.

De Ferrari 458 Speciale wordt in september onthuld op de IAA in Frankfurt. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer-ie in Nederland leverbaar is.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.