FCA patenteert legendarische typenaam

Keert de Barracuda terug?

Plymouth Barracuda 'Cuda 1973
Plymouth Barracuda 'Cuda 1973Plymouth Barracuda 1969Plymouth Barracuda 1969Plymouth Barracuda Fastback Hardtop 1966Plymouth Barracuda Fastback Hardtop 1966Plymouth Cuda logo
De naam 'Barracuda' zal bij liefhebbers van oude Amerikaanse auto's voor een twinkeling in de ogen zorgen. Zij kunnen de vingers gekruist houden want nu Chrysler die naam gepatenteerd heeft, is het hopen op een reïncarnatie van de legendarische Plymouth (Barra)Cuda.

Chryslers dochtermerk Plymouth mag dan sinds 2001 niet meer onder ons zijn, het heeft Fiat Chrysler Automobiles (FCA) er niet van weerhouden om de Barracuda 'nameplate' uit de mottenballen te halen en te patenteren. De eerste Barracuda stamt uit 1964, de laatste (derde generatie), inmiddels uitgegroeid tot een echte muscle car, werd in 1974 uit de vaart gehaald.

Wat FCA precies van plan is met de naam, is nog onduidelijk. In de officiële papieren staat dat het gebruikt kan worden voor 'Motor vehicles, namely, passenger automobiles, their structural parts, trim and badges.' In het gunstigste geval wordt het dus een nieuw model, maar het kan ook alleen een uitrustingsniveau of optiepakket worden.

Chrysler is de laatste tijd vaste klant bij het patentenbureau want het heeft inmiddels ook de naam Hellcat officieel geregistreerd, waar door er nu zo'n interessant ®-logo'tje achter gezet mag worden. Ondertussen zijn ook de namen 'Chrysler 100' en 'Trackhawk' ingediend. Voor beide moet FCA nog een duidelijke omschrijving moet indienen bij The U.S. Patent & Trademark Office.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.