FCA niet uit op fusie met Volkswagen Group

Samenwerking zou wel 'logische stap' zijn

FCA niet uit op fusie met Volkswagen Group
Sergio Marchionne, de CEO van Fiat Chrysler, zegt dat het concern niet zit te azen op een fusie met Volkswagen Group. Er lijkt eerder sprake te zijn van een aanbod tot samenwerking.

Er lijkt zich een ware soap te ontrafelen rond FCA en VW Group. Marchionne noemde Volkswagen eerder deze maand nog een 'interessante partner', waarop VW-baas Müller reageerde dat het concern zich op dit moment niet wil richten op een fusie. Er zouden genoeg 'andere problemen' zijn. Geen interesse dus, zo leek het. Vervolgens lichte Müller een week later zijn reactie toe, waarbij hij verduidelijkte dat Volkswagen Group wel openstaat voor gesprekken met FCA, maar dat Marchionne hem dan maar direct moet benaderen.

Vandaag komt daar weer een nieuwe ontwikkeling bij, want nu zegt Marchionne dat FCA niet uit is op samenwerking, maar het wel een logische stap zou vinden. Hij doelt daarbij op de overname van Opel door PSA Group: "Ik heb alleen gezegd dat als je de grootste bent in Europa en er door een fusie ineens een tweede concern dichtbij je in de buurt komt, je die op afstand wilt houden," aldus Marchionne volgens Reuters. Een samenwerking met FCA zou volgens de topman dan het meest voor de hand liggen. Hij geeft aan open te staan voor gesprekken, maar dan moet Müller hem maar benaderen. De beide mannen lijken elkaar nu dus af te gaan wachten. We zijn benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.