Fastned naar de rechter om laadstations Shell

Ruzie over vergunningen

Fastned
Fastned, uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's, sleept de staat voor de rechter. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde berichtgeving van die strekking door de NOS. Het bedrijf is boos dat Shell nu van de staat ook laadstations met stroom mag neerzetten op plekken waar het al een benzinestation heeft. Fastned heeft de concessie voor tweehonderd laadstations in ons land. Inmiddels zijn er 61 gerealiseerd langs de snelwegen en twee elders in het land.

Fastned vindt het onjuist dat Shell bij zijn tankstations laadstations mag realiseren, "We zijn het er niet mee eens dat Shell zomaar een vergunning heeft gekregen om dat te doen. We eisen dat Shell de laders niet gebruikt of weghaalt'', aldus de zegsvrouw. Het is raar "dat Shell zo maar stroom gaat verkopen op de vergunning die het heeft om brandstof te verkopen'', stelt directeur Michiel Langezaal tegen de NOS. "Wij mogen als stroomleverancier ook niet zomaar benzine verkopen.''

De zaak dient over twee weken bij de bestuursrechter in Amsterdam.

Shell reageert bij de NOS: "Op de bestaande vergunning van Rijkswaterstaat is een aanvullende beschikking toegekend. In die aanvullende beschikking is bevestigd dat Shell snellaadpunten mag installeren."

Fastned ruziet ook al een tijd met de staat over shops met extra voorzieningen bij de laadpalen, zoals toiletten en een ruimte waar je koffie en broodjes kunt halen. Rijkswaterstaat verstrekte daarvoor geen vergunning, onder meer vanwege zorgen over de veiligheid. Fastned won een zaak daarover: de rechter oordeelde dat die afwijzingen onvoldoende waren onderbouwd en dat Rijkswaterstaat de aanvragen opnieuw moest beoordelen. Rijkswaterstaat ging daar weer tegen in beroep bij de Raad van State.

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.