Familie Porsche wil Piëch lozen

'Hij vernielde zijn eigen levenswerk'

Ferdinand Piëch Volkswagen
Leden van de families Porsche en Piëch willen voormalig topman Ferdinand Piëch zijn laatste strohalm ontnemen door hem te verwijderen uit de raad van toezicht van de Porsche Automobil Holding SE, die met 52 procent kiesgerechtigde aandelen de grootste eigenaar van Volkswagen is .

Daarmee zou de bijna tachtigjarige patriarch zijn laatste grip verliezen op het concern dat dankzij hem uitgroeide tot een absolute wereldspeler. "Hij heeft zijn eigen levenswerk vernield", aldus Ferdinand Piëchs neef Wolfgang Porsche, een van de familieleden die hem kwijt wil. Hij doelt daarmee op eerdere verhalen, dat Piëch zou hebben verklaard dat voormalig CEO Martin Winterkorn en andere topmensen van het concern al veel eerder op de hoogte waren van het gesjoemel met uitstootwaarden.

Deze stellingname tegen Piëch is het zoveelste hoofdstuk in de decennia durende strijd om geld en macht tussen de nazaten van Ferdinand Porsche, hoewel het volgens ingewijden weinig kans van slagen heeft. De familieleden ontberen de juridische grondslag om Piëch uit de raad te dwingen en gooien het nu op een verjongingsslag van de raad, waarvoor zowel Ferdinand Piëch als zijn neef Hans-Peter Porsche op de volgende aandeelhoudersvergadering op 30 mei plaats zouden moeten maken voor jonger bloed. De kans dat Piëch die wens inwilligt, lijkt gezien de opgelopen spanningen uiterst klein.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.