Facelift Friday: Mazda 6 (2018)

Omlaag met die chroomstrip

Facelift Friday: Mazda 6 (2018)
Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)Facelift Friday: Mazda 6 (2018)
Onlangs reden we onze eerste kilometers in de opnieuw vernieuwde Mazda 6. De auto weet zes jaar na z'n introductie nog altijd te enthousiasmeren, maar is-ie ook mooier geworden?

De recente update van Mazda's grote middenklasser is alweer de tweede noemenswaardige vernieuwing aan het model. Mazda geeft al z'n modellen jaarlijks een kleine update en dat resulteerde in 2014 in een nieuwe neus waarbij de opvallende, in de koplampen overlopende chroomstrip z'n intrede deed. Die strip was bij het originele model uit 2012 (foto 12) ook aanwezig, maar een stuk minder prominent. Ook bij de recente vernieuwingsronde moet de strip het ontgelden. De grille groeit als geheel een stukje om in lijn te komen met die van de CX-5 en de forse verchroomde omlijsting vergezelt de koplampunits nu niet aan de bovenkant, maar juist aan de onderzijde. Onderin de bumper is meer glimmend materiaal te vinden, want hier maken twee kleinere koelopeningen plaats voor een strakke sierstrip. De koelopening onder de grille is eveneens strakgetrokken.

Aan de achterkant zijn de verschillen bij de stationwagenversie minimaal, maar bij de sedan is er ook hier nieuws op sierstrip-gebied. Het stuk chroomwerk op de achterklep verbindt nu beide achterlichten en loopt nu door in die lichtunits. Het grootste nieuws bij de Mazda 6 zit deze keer echter niet aan de buitenkant, maar juist binnenin. Hoewel bestaande 6-rijders zich snel thuis zullen voelen is het dashboard geheel nieuw, waarbij wulpse vormen hier en daar plaatsmaken voor rechte lijnen. Een groot, hooggeplaatst scherm, heldere klokken en een sportief stuurwiel blijven belangrijke elementen en het geheel is minstens zo fraai afgewerkt als in alle andere Mazda's.

In z'n nieuwe vorm moet de Mazda 6 er in een lastig deel van de markt nog een tijdje tegenaan. Kan hij dat qua uiterlijk ook, wat jou betreft, of had Mazda het koetswerk beter bij het oude kunnen laten?

Video

PRIVATE LEASE Mazda 6

Mazda
Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 (4D/6H)
€ 579
 
Mazda
Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 (5D/6H)
€ 579
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.