Facelift Friday: Ford Focus III

Weg met dat rare 'hapje'

Facelift Friday: Ford Focus III
Facelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus IIIFacelift Friday: Ford Focus III

Aan het begin van dit decennium voorzag Ford bijna al z’n modellen van wat in de volksmond de Aston Martin-neus is gaan heten. Het met chroom behangen front vond ook z’n weg naar de Focus.

De Focus in kwestie is die van de derde generatie, een auto die zich in 2011 aandiende en onlangs is vervangen. De originele versie van dit model was een keurige auto met een aantal opvallende details. Zo kreeg de hatchbackversie vrij grote achterlichtunits met nogal opmerkelijke uitlopers in de flank mee. Aan de voorkant was het zwaartepunt van de grille in de bumper te vinden. Tussen de koplampen was er ook een opening, maar die was net als bij de Kuga aanzienlijk kleiner dan het bovenste exemplaar.

Wat tot op de dag van vandaag onduidelijk is, is waarom de motorkap van de Focus III in het midden ruimte maakt voor het logo. Dat logo bevindt zich namelijk een verdieping lager, dus die inham lijkt nergens voor nodig. Door de speling is het net alsof de motorkap altijd los in zijn ontgrendeling hangt en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Aan de achterzijde veranderde er zowaar ook het nodige, tenminste bij de hatchback. De achterlichtunits van die auto werden aanzienlijk verkleind. Ook de sedan kreeg meer afgeplatte achterlichten, bij de in Nederland populaire Wagon bleef het bij een andere indeling.

Aan de binnenzijde was de vernieuwing vooral in het midden van het dashboard te vinden. Een strakgetrokken middensconsole zorgt hier niet alleen voor een modernere uitstraling, maar ook voor meer bedieningsgemak.

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.