Facelift Friday: BMW X5 (E53)
De laatste voor 'Bangle'
Rond de eeuwwisseling kwam een aantal zogenaamde premiummerken voor het eerst met een SUV. BMW hoorde daarbij en dus moesten de liefhebbers van dat merk even wennen toen de X5 zich aandiende. Die schok was snel vergeten toen kort daarna Chris Bangle zich met het merk ging bemoeien.
De eerste X5 was nog getekend in de klassieke stijl die ook de bekende 3-serie (1997-2006) van de E46-generatie en de E39 5-serie (1995-2003) hun overbekende voorkomen bezorgde. Dit was echter de laatste auto waarvoor dat gold, want na de eeuwwisseling ging het roer dankzij Bangle resoluut om. Door de E65 7-serie verslikte menig topmanager zich in zijn koffie en hoewel de 5- en 3-serie die volgden iets minder opmerkelijk waren, namen ook deze auto's resoluut afstand van hun behoudende voorgangers. Of je dat nu mooi vond of niet, de X5 oogde daarmee in 2002 ontegenzeggelijk wat verouderd. Daarom besloot BMW om het model in 2003 een facelift te geven, waarbij iets van die bekende Bangle-stijl werd toegepast. Een moderner front met led-ringen in de koplamp, puntiger 'nieren' en andere wielen maakten het gat met de nieuwste lichting BMW's wat kleiner. In het interieur was het stuurwiel de opvallendste vernieuwing. In plaats van het grote, dunne 'Multifunktionslenkrad' of het dito sportstuurwiel werden nu de vier- en driespaaks exemplaren uit de kleinere, nieuwere X3 gemonteerd.
Het eindresultaat is een auto die weliswaar beter bij zijn revolutionaire broertjes past, maar waarbij tegelijkertijd het roer niet dusdanig is omgegooid dat er een onevenwichtig ontwerp ontstaat. Althans, dat vinden wij. Wat vind jij? We horen het weer graag!
Video
Helaas kunnen wij deze video niet weergeven, omdat je niet akkoord bent gegaan met de
cookie voorwaarden.
Onze video speler heeft rechten nodig voor de "Social Media".
Wijzig je cookie instellingen
Uitgelicht aanbod
Lees ook

Lexus RX 450h+ vs. Jaguar F-Pace 400e - Dubbeltest

Elektrische ID4, Enyaq en Q4 e-tron zorgen voor de aantallen

Dit zijn punten voor een goede camperstalling

Dit zijn aandachtspunten voor een goede caravanstalling

Een vakantiecheck: grote onzin, of wel zo prettig?

Let hierop bij het inleveren van je camper in een stalling
Gerelateerde forum topics
Lezersreacties (37) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.