Facelift Friday: Alfa Romeo 33

Front én kont compleet op de schop

Facelift Friday: Alfa Romeo 33
Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33Facelift Friday: Alfa Romeo 33
Tegenwoordig krijgen Alfa Romeo's een wulps lijnenspel mee, maar in de jaren '80 was 'hoekig' ook bij de Italiaanse designmeesters het toverwoord. De in 1983 geïntroduceerde 33 ging in 1990 flink onder het mes, maar werd daar zeker niet minder vierkant van.

De 33 volgde begin jaren '80 de Alfasud op, ook al een model dat halverwege z'n leven een stevige make-over kreeg. Toch zijn de wijzingingen ten tijde van de facelift van de 33 nog heftiger te noemen. Bij de eerste 'update' , die in 1986 wordt doorgevoerd, valt dat allemaal nog wel mee en zijn er een paar kleine verschillen te zien. In 1990, als generatie '906' plaatsmaakt voor de 907-serie, krijgt Alfa's compacte middenklasser echter een compleet nieuw front aangemeten. De koplampen leunen vanaf dat jaar achterover, de richtingaanwijzers zijn bijna zuiver driehoekig en de Scudetto-grille wordt nóg scherper.

Aan de achterzijde maken de achterlichtblokken met de L-vormige richtingaanwijzers plaats voor een brede, platte unit die op het oog uit één stuk bestaat. Ook het interieur van de 33 gaat op de schop, waarbij het met het stuur mee 'verstelbare' instrumentarium verdwijnt. Aan jou de keuze: werd de 33 hier beter van? Onze eigen Nic de Boer is er getuige z'n wagenpark al uit!

Video

Lezersreacties (90) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.