'Extremere LaFerrari komt niet'

Ferrari LaFerrari
Het zag er even naar uit dat Ferrari een nóg extremere versie van de LaFerrari in de planning had zitten. Nu blijkt de waarheid nét even anders te zijn.

Vorige week meldde het Britse Autocar nog fanatiek dat er een extremere versie van de LaFerrari aan zit te komen. Het apparaat zou gevormd worden naar een overgebleven ontwerp, waar de Ferrari-topmannen wel over te spreken waren. Het nieuws was afkomstig van Flavio Manzoni, tekenmeester bij de Italiaanse renstal. Zo'n tien stuks zouden worden geproduceerd, die elk voor een prijs van tussen de drie en vijf miljoen over te toonbank zouden gaan.

Voor wie graag een LaFerrari had willen hebben, maar nét te laat z'n centjes op orde had om er eentje aan te schaffen, hebben we helaas geen goed nieuws. De extremere LaFerrari komt helemaal niet. Het Australische Car Sales is door een zegsman van Ferrari ingelicht. Volgens de woordvoerder is de opmerking van Manzoni helemaal uit verband getrokken. Manzoni zou gesproken hebben over 'overgebleven ontwerpen die bewaard worden', maar niet met de intentie om een nieuwe, extreme LaFerrari mee te tekenen.

De zegsman meldt verder dat ontwerpen altijd achter de hand worden gehouden om later te gebruiken. 'Bovendien willen we niet dat ze in handen komen van onze rivalen'. De gedachtengang van Autocar was echter niet zo vreemd. Van Ferrari's vorige hypercar, de Enzo, verscheen later een meer hardcore FXX ten tonele.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.