Extra spierkracht voor Mazda MX-5

BBR pakt nieuwe MX-5 aan

Mazda MX-5 BBR
Niet tevreden met het vermogen van je nieuwe MX-5? Niet getreurd. De Britse in Mazda gespecialiseerde tuner heeft laten zien wat het allemaal voor je kan betekenen.

De in Barkley gevestigde tuner BBR heeft zijn tuningspakketten voor de Mazda MX-5 gepresenteerd. De nieuwe ND-generatie gaat er zowel motorisch als ondersteltechnisch op vooruit.

De MX-5 is pas een paar maanden uit, dus je zou denken dat de tuner nog niet zo lang de tijd heeft gehad om systemen voor de nieuwe MX-5 te ontwikkelen. Niets is minder waar. BBR begon al voor de marktlancering van de MX-5 met het ontwikkelen van zijn krachtinjecties door te sleutelen aan een Mazda 3 met SkyActiv-blok. Het pk-feest begint met het BBR Super 160-pakket dat voor de MX-5 met 1.5 SkyActiv is bedoeld. Door middel van een herschreven motormanagementsysteem, een nieuwe nokkenas en een hogere 'redline' (7.700 tpm) is de MX-5 nu 160 pk sterk.

Het BBR Super 175+ pakket geeft de 2.0-liter 25 pk extra waarmee het totaalvermogen uitkomt op 175 pk. Tot slot is er het BBR Super 190 pakket waarmee het vermogen wordt opgekrikt tot - inderdaad - 190 pk. Verder heeft BBR nieuwe dempers, veren, wielen en remsystemen voor de MX-5 ontwikkeld.

PRIVATE LEASE Mazda MX-5

Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 (2D/6H)
€ 639
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.