Extra lange Land Rover Defender krijgt ook V8

Extra lang met extra pitten

Spyshots Land Rover Defender 130
Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130

Land Rover breidt de Defender-familie dit jaar uit met een derde carrosserievariant. De korte 90 en de langere 110 krijgen gezelschap met de nog langere 130. Die extra lange Land Rover Defender is op nieuwe spionagefoto's op de Nürburgring-Nordschleife in actie te zien. Geen top-Defender zonder topmotorisering en dus krijgt ook de Defender 130 een achtcilinder.

Vind je niet alleen de 4,32 meter lange Defender 90, maar ook de 4,76 meter tellende Defender 110 te kort? Niet getreurd, Land Rover komt namelijk binnenkort met een maar liefst 5,10 meter lange variant van zijn bonkige offroader. Die met afstand langste Defender krijgt net als zijn broertjes ongetwijfeld een uiteenlopende reeks motoren, denk aan machines als de D300, P400 en de plug-in hybride P400e. Een set nieuwe spionagefoto's van de Land Rover Defender 130 vertelt ons dat de top-Defender ook de top-motorisering krijgt. Dan hebben we het natuurlijk over de 525 pk sterke 5.0 V8.

De ingepakte Land Rover Defender 130 die op deze foto's op de Nürburgring-Nordschleife te zien is, heeft vier knalpijpen onderaan de achterzijde. Die uitlaateindstukken wijzen op de aanwezigheid van de machtige achtcilinder die ook in de 90 en 110 te krijgen is. Met die 525 pk en 625 Nm sterke machine jaagt de Defender 90 in slechts 5,2 tellen naar een snelheid van 100 km/h.

De Defender 130 komt volgens eerder gelekte informatie onder meer op de markt als achtzitter. Gezien het feit dat de Defender 130 nog eens 10 centimeter langer wordt dan de Range Rover Sport, moet daar makkelijk plek voor zijn. AutoWeek kon je eerder al patenttekeningen van de Defender 130 laten zien. Uiterlijke geheimen kent de extra lange Defender dus niet meer. Het is nog niet bekend wanneer Land Rover de Defender 130 onthult.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum