Europese occasionkoper wil het liefste AWD

Nederlanders gaan voor airconditioning

Nissan Qashqai vs. Skoda Yeti

Auto’s worden van steeds meer luxe voorzien. Denk aan klimaatregeling over soms wel vier zones of sensoren die alle handelingen uit handen nemen. De occasionmarkt wordt door de komst van deze luxepaardjes ook een stukje aantrekkelijker. In Europa kiezen mensen bij aankoop van een nieuwe tweedehands vaak voor AWD. De Nederlandse klant wijkt, hoe kan het ook anders, af!

Occasionwebsite AutoScout24 dook in zijn Europese zoekopdrachten en kwam met het volgende overzicht. In Europa willen mensen het liefst een vierwielaangedreven tweedehands auto hebben. Daarnaast blijken een trekhaak en een navigatiesysteem essentieel voor de Europese koper. Net buiten de top-drie valt de airconditioning met zijn vierde plek. Opmerkelijk, want tussen de onderzochte landen bevinden zich ook warme Zuid-Europese lidstaten als Frankrijk, Italië en Spanje. Andere populaire voorzieningen die Europeanen graag in hun nieuwe occasion zien, zijn een volledige servicegeschiedenis (plek 6), een panoramadak (plek 8) en xenonverlichting (plek 10).

In Nederland worden over het algemeen andere keuzes gemaakt. Daar staat de airconditioning namelijk fier boven aan de lijst van meest aangevinkte zoekcriteria. Daarnaast blijken de trekhaak en het navigatiesysteem net als bij de overige Europese landen populaire voorzieningen. De Nederlandse koper loopt minder warm voor auto's met vierwielaandrijving, want met een vierde plek staat hij beduidend lager in onze top-tien. Hoewel onze Europese vrienden blijkbaar prima zonder kunnen, gebruiken wij graag de cruisecontrol (plek 6) en verwarmbare voorstoelen (plek 10). Bij de Duitse consument blijkt de trekhaak een dealbreaker. In Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en Italië staat de AWD bovenaan de lijst. De Belgen en Luxemburgers zien het liefste een navigatiesysteem in hun volgende occasion.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.