Europese autoverkopen stijgen in november 1,2%

Citroën showroom
De verkopen van personenauto's in de Europese Unie zijn in november met 1,2 procent gestegen op jaarbasis. Over de eerste 11 maanden van dit jaar daalden de verkopen echter met 2,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Dat maakte brancheorganisatie ACEA dinsdag bekend.

In totaal werden er in november 938.021 auto's verkocht, het op twee na laagste aantal ooit gemeten in die maand. De stijging is vooral te danken aan een sterke groei in het Verenigd Koninkrijk (plus 7 procent) en Spanje (plus 15,1 procent). In de andere grote autolanden Duitsland (min 2 procent), Frankrijk (min 4 procent) en Italië (min 4,5 procent) was er juist minder vraag naar auto's.

In de eerste 11 maanden van dit jaar werden in totaal meer dan 10,9 miljoen auto's verkocht. Duitsland (min 4,9 procent), Frankrijk (min 7,1 procent) en Italië (min 7,7 procent) waren debet aan de daling. Alleen in Spanje (plus 2,1 procent) en het Verenigd Koninkrijk (plus 9,9 procent) werd meer verkocht dan een jaar eerder.

De Nederlandse automarkt kende een opleving met een toename van de verkoop met 34,3 procent ten opzichte van november 2012. Over de eerste 11 maanden werd echter 21,7 procent minder verkocht.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.