Europese autoverkopen in april iets minder

Groei over langere periode houdt aan

Volkswagen R-dealer
De autoverkopen in Europa zijn vorige maand afgenomen ten opzichte van april vorig jaar. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA kwam dat vooral doordat Pasen dit jaar in april viel en niet in een andere maand. In het paasweekend worden er doorgaans minder auto's verkocht.

In totaal werden er in de gehele Europese Unie bijna 1,2 miljoen personenvoertuigen op kenteken gezet, wat neerkomt op een terugval van bijna 7 procent. In maart was nog sprake van een fikse verkoopplus van ruim 11 procent. Bezien over de eerste vier maanden van dit jaar lopen de verkopen Europa-breed mede daarom nog wel zo'n 5 procent voor op vorig jaar rond deze tijd.

In vrijwel alle grote markten zagen dealers hun verkopen vorige maand wat terugvallen. Vooral in het Verenigd Koninkrijk rolden aanzienlijk minder auto's de showrooms uit en alleen in Spanje was sprake van een bescheiden groei. In Nederland gingen de verkopen eveneens wat vooruit. Zoals de Nederlandse brancheorganisaties RAI Vereniging en Bovag eerder al hadden gemeld, stegen de verkopen hier met zo'n 6 procent tot ruim 29.000 stuks.

De Volkswagen Group zag zijn leidende marktpositie in Europa een fractie dalen tot iets minder dan een kwart van de markt. Daarmee behield het Duitse concern een ruime voorsprong op de nummers twee en drie. De Franse fabrikanten PSA en Renault waren elk goed voor afgerond 11 procent van de markt.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.