Enorm verlies voor Volkswagen Group in eerste halfjaar

Verkopen onderuit

Volkswagen Golf R-Line

Het mag geen verrassing heten dat de coronacrisis er ook bij de Volkswagen Group flink inhakt. Het concern heeft bekendgemaakt dat het onderaan de streep dieprode cijfers noteert over de eerste zes maanden van dit jaar.

Volkswagen merkt de gevolgen van de coronacrisis flink. De verkopen van alle bij de groep horende merken in januari tot en met juni lagen met 3,9 miljoen afgeleverde auto's maar liefst 27,4 procent lager dan vorig jaar in dezelfde periode. Wel kruipt het vanaf mei wat dat betreft weer uit een dal, maar het grote leed is al geleden.

Waar Volkswagen vorig jaar over het eerste halfjaar nog een operationele winst van 10 miljard euro wist te boeken, tekent het nu een verlies van 800 miljoen euro op. Dit wordt uiteraard voor het grootste deel toegerekend aan de gekelderde verkopen. Toch speelt ook de afwikkeling van het dieselschandaal hierin nog altijd een rol. Dat kostte Volkswagen in de afgelopen periode 700 miljoen euro. Vorig jaar was het daar in dezelfde termijn nog 1 miljard euro aan kwijt, maar dat was toen vanwege de winst een stuk beter te dragen.

Ondanks de sombere resultaten blijft Volkswagen naar omstandigheden nog enigszins optimistisch voor 2020 als geheel. Het merk uit Wolfsburg rekent erop dat het tweede halfjaar de boel nog flink recht zal trekken en er over 2020 toch nog een winst kan worden genoteerd.

Van alle merken die onder de Volkswagen Group vallen, deed Bentley het het best. Met 4.569 verkochte auto's ging er slechts 3 procent af. Seat werd het hardst geraakt. Het Spaanse merk zag de verkopen terugvallen naar 197.000 stuk, 46,9 procent minder dan vorig jaar. De verkopen van het merk Volkswagen gingen 39,8 achteruit, Audi 34,2 procent, Skoda 33,6 procent en Porsche 14,8 procent.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.