CEO Volkswagen: 'Prestaties Tesla leken onmogelijk'

Verschuivende machten

Volkswagen Herbert Diess SUV topman CEO

Binnen de Volkswagen Group wordt er duidelijk met respect naar de prestaties van Tesla gekeken. Groep-CEO Herbert Diess steekt de loftrompet en geeft aan dat Tesla een belangrijk voorbeeld is.

De afgelopen tijd komt duidelijk naar voren dat er binnen de Volkswagen Group met enige bewondering wordt gekeken naar wat Tesla voor elkaar weet te krijgen. Eerst lekte er al een schrijven van concernbaas Herbert Diess uit waarin hij zei dat hij 'hoofdpijn krijgt van Tesla'. Vervolgens kwam Audi-CEO Markus Duessman met de stellige bewering dat Tesla 'jaren voorligt'. Nu is het opnieuw Diess die van zich laat horen over Tesla. "Elon Musk levert prestaties die velen niet voor mogelijk hielden", zo meldt hij op Linkedin. "Het laat zien dat je met elektrische auto's winst kunt maken. Als één van de weinigen (ook Porsche, bijvoorbeeld) is Tesla zonder kwartaalverlies door de coronacrisis aan het gaan."

CEO Diess ziet daarbij duidelijk dat de traditionele automarkt aan het veranderen is. Volgens hem moet de visie op wat een autoconcern is worden bijgesteld op de veranderende wereld om van waarde te blijven. Daar liggen ook de kansen voor 'zijn eigen' Volkswagen. Het moet een 'mobiliteitsonderneming' worden: "In vijf tot tien jaar is een mobiliteitsonderneming de meest waardevolle onderneming ter wereld. Dat kan Tesla, Apple of Volkswagen zijn."

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.