En dit kan de Ferrari F150!

Ferrari F70 teaser
De officiële onthulling van de Ferrari F150 laat nog even op zich wachten, maar dankzij de liefhebbers op Ferrarichat.com weten we nu toch al de nodige specificaties van de nieuwe super-Ferrari.

Op het onlineforum Ferrarichat.com meldt iemand dat een vriend van hem bij een speciaal evenement met de F150 is geweest. Dat soort evenementen organiseert Ferrari wel vaker om de clientèle warm te maken voor nieuwe producten. Hier kwam de Ferrari-eigenaar het nodige te weten over de nieuwe supercar.

Volgens (de door Ferrari uiteraard nog onbevestigde) berichten heeft de F150 een aandrijflijn bestaande uit een V12 en een elektromotor. De V12 levert 800 pk bij 9.200 toeren, de elektromotor kan nog eens een boost van 150 pk geven. De sprint naar 100 km/h kost drie seconden, 200 km/h staat na zeven teller op de snelheidsmeter. De topsnelheid zou 370 km/h zijn.

De F150 zou de Nordschleife in minder dan 7 minuten kunnen ronden. Een rondje Fiorano met Fernando Alonso achter het stuur kostte 1 minuut 20. Daarmee is het vlaggenschip drie seconden sneller dan de F12 Berlinetta.

Ferrari wil volgens de forumberichten slechts 499 exemplaren bouwen tegen een prijs van minimaal 1,2 miljoen euro exclusief belastingen. De F150 komt beschikbaar in drie kleuren: rood, geel en zwart. De nieuwe supercar beleeft z'n debuut op de Autosalon van Genève in maart.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.