En de BMW i3 kost...

En de BMW i3 kost...
En de BMW i3 kost...En de BMW i3 kost...En de BMW i3 kost...En de BMW i3 kost...En de BMW i3 kost...En de BMW i3 kost...
Het reclameoffensief van BMW is inmiddels in volle gang, maar de prijs van de i3 was al die tijd nog niet bekend. Nu weten we ook voor welk bedrag je 'm meekrijgt.

De vanafprijs voor de volledig elektrische BMW i3 is 35.500 euro. Wie de versie met range-extender wil, moet minimaal 39.990 euro meenemen. Het leasetarief, ook niet onbelangrijk in het Nederlandse belastingklimaat, is 599 euro per maand exclusief btw op basis van Full Operational Lease met een looptijd van 48 maanden en 15.000 km per jaar.

De volledig elektrische versie heeft uiteraard een CO2-uitstoot van 0 g/km, de versie met range-extender houdt de schade beperkt tot 20 g/km. Zodoende voldoen beide versies dit jaar aan de eisen voor 0 procent bijtelling.

Volgend jaar hogere bijtelling

Als de gelekte bijtellingsplannen van het kabinet daadwerkelijk doorgaan, moet vanaf 1 januari 2014 3 procent worden bijgeteld voor de volledig elektrische i3 en 8 procent voor de versie met range-extender.

Beide i3's hebben de beschikking over een 170 pk sterke elektromotor met een maximumkoppel van 250 Nm. De actieradius van de volledig elektrische i3 is 130 tot 160 kilometer. In combinatie met de 650 cc tweecilinder range-extender stijgt de actieradius naar 300 kilometer.

De BMW i3 beleeft op 29 juli z'n mondiale première. In november arriveert de auto op de Nederlandse markt. De importeur heeft al gezegd alles op alles te zetten om dit jaar zo veel mogelijk exemplaren op kenteken te zetten, zodat het maximale aantal klanten van 0 procent bijtelling kan profiteren.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.