En actie: volledig elektrische AKXY

Japanse samenwerking

AKXY
Elektrische studiemodellen komen soms uit onverwachte hoek. Dit is de AKXY, het resultaat van een samenwerking tussen het Japanse R&D-bedrijf Asahi Kasei en GLM, een lokale fabrikant van elektrische producten.

Beide bedrijven begonnen in 2015 met de ontwikkeling van de AKXY, waarvan de letters staan voor Asahi Kasei X (vermenigvuldigd met) You (de klant). De AKXY is een elektrische cross-over met een bijzondere indeling. Zo zit de bestuurder rechtsvoor, zoals het in Japan vanzelfsprekend is, maar een bijrijdersstoel is niet te vinden. Het gevolg daarvan is dat de passagier linksachter naar een groot scherm kan turen.

De fabrikanten zeggen dat ze hun best hebben gedaan nu zo veel mogelijk metalen delen van kunststof te maken. In het interieur is veelvuldig een kunstmatige variant van suède gebruikt.

De 4,69 meter lange, 1,81 meter brede en 1,56 meter hoge AXKY wordt aangedreven door een 306 pk sterke elektromotor. Meer specificaties hebben we vooralsnog niet.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.