Elon Musk opent eerste tunnel

Dugout Loop is koopje

boring company dugout loop

The Boring Company heeft zijn eerste tunnel in Los Angeles feestelijk geopend. Het tunnelboorbedrijf van Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk rondde de aanleg van de 1,8 kilometer lange Dugout Loop-tunnel onlangs af. De tunnel loopt onder de deelgemeente Hawthorne, waar Space X en The Boring Company hun hoofdkantoor hebben.

Musk wil met The Boring Company de techniek en het tempo van het boren van tunnels verbeteren. Bovendien wil hij met een systeem van tunnels openbaar vervoer onder grote steden gaan aanbieden. Daar zouden auto's en voetgangers met snelheden tot 240 kilometer per uur kunnen worden vervoerd op elektrisch aangedreven sledes.

Musk begon het bedrijf in december 2016 vanwege het drukke verkeer in Los Angeles. Volgens de ondernemer heeft de eerste tunnel ongeveer 10 miljoen dollar gekost, een fractie van de 1 miljard dollar die een vergelijkbare tunnel volgens hem met traditionele technieken had gekost.

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.