Elektrische Subaru Solterra in beeld

Subaru's eerste EV

Subaru Solterra
Subaru SolterraSubaru SolterraSubaru SolterraSubaru SolterraSubaru SolterraSubaru Solterra

Subaru heeft foto's vrijgegeven van zijn eerste elektrische auto, een SUV die luistert naar de naam Solterra. De elektrische Solterra komt medio volgend jaar op de Europese markt.

In mei werd meer bekend over de eind vorig jaar al aangekondigde elektrische SUV van Subaru, een auto die een broertje wordt van de uiteindelijke productieversie van de Toyota bZ4X Concept. Hoewel die bZ4X Concept al vrij productierijp oogde, had het studiemodel met name in het interieur nog wat conceptuele glimmers. Het is opvallend dat Subaru eerder dan Toyota foto's vrijgeeft van de productieversie van zijn versie van die auto, al is het natuurlijk Suabru's goed recht.

Subaru Solterra

Subaru Solterra

De Solterra en diens op stapel staande Toyota-broertje zijn namelijk door Subaru en Toyota samen ontwikkeld. Hierbij heeft Subaru geprofiteerd van Toyota's kennis op het gebied van elektrificatie terwijl Toyota op AWD-vlak gebruik kan maken van Subaru's eindeloze kennis. Subaru geeft het platform onder de Solterra overigens een andere naam dan Toyota. Waar de bZ4X van Toyota volgens dat merk op het E-TNGA-platform staat, noemt Subaru die basis het e-Subaru Global Platform. De modelnaam Solterra is een samentrekking van de woorden Sol en Terra, woorden die in het Latijn respectievelijk Zon en Aarde betekenen. Lekker groen.

Subaru zegt nog niet wanneer het de Solterra onthult. Wel weten we dat de auto medio volgend jaar niet alleen in de Verenigde Staten, Japan en China, maar ook in Europa op de markt komt. Eenmaal op de markt moet de Solterra het opnemen tegen elektrische modellen als de Kia EV6, Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID4 en Skoda Enyaq iV.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.