Elektrische Subaru Solterra als STI

Sportfeestje

Subaru Solterra STI en STI E-RA Concept
Subaru Solterra STI Subaru Solterra STISubaru Solterra STISubaru STI E-RA ConceptSubaru STI E-RA ConceptSubaru Solterra STI en STI E-RA ConceptSubaru STI E-RA ConceptSubaru  STI E-RA Concept

Ook Subaru pakt uit tijdens de Tokyo Auto Salon. Het merk presenteert er onder meer een met STI-lekkernijen overladen versie van de elektrische Solterra en parkeert ook een elektrische racer op de beursvloer.

Subaru hijst speciaal voor de Tokyo Auto Salon zijn elektrische Solterra in een sportief ogend STI-jasje. We zien een Subaru Solterra met een dakspoiler, rode spoilers en lipjes en rode accenten op de wielen. Subaru spreekt ook van aanpassingen aan het interieur, maar geeft geen beeldmateriaal van het binnenste van de Solterra STI vrij. Of de Solterra STI ook krachtiger is dan een reguliere uitvoering? We wagen het te betwijfelen, het is immers geen knalharde WRX STI.

Subaru Solterra STI

Subaru Solterra STI Concept

Gelijktijdig met de Solterra STI trekt Subaru het doek van de STI E-RA Concept. Dat is een vooruitblik op een elektrische racer die vooral bedoeld is om ervaring op te doen in een wereld waarin 'de autosport CO2-neutraal is'. Je gaat de STI E-RA Concept dan ook daadwerkelijk op de circuits zien. Subaru wil met de STI E-RA onder meer een ronde op de ruim 20 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife in 6 minuten en 40 seconden afleggen. Om dat in perspectief te zetten: de Porsche 911 GT2 RS joeg in 6 minuten en 38 seconden over het Duitse circuit.

Subaru STI E-RA Concept

Subaru Solterra

Gelukkig is van de STI E-RA Concept wel enige informatie beschikbaar. De platte elektrische racer heeft vier elektromotoren die samen 1.088 pk opwekken. Het accupakket is met zijn capaciteit van 60 kWh niet overdreven groot, maar dat scheelt natuurlijk behoorlijk in gewicht.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum