Audi Q6 e-tron al deels te zien

Eerste elektrische Audi op PPE-basis

Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tronAudi Q6 e-tronAudi Q6 e-tronAudi Q6 e-tronAudi Q6 e-tronAudi Q6 e-tron

Audi heeft met de Q6 e-tron een elektrische SUV in de ontwikkelingskamers staan, die voor het merk niet alleen omwille van zijn potentiële verkoopsucces een belangrijke auto is. De Q6 e-tron introduceert bij Audi namelijk een tot op het kleinste moertje nieuw modulair platform voor elektrische auto's. We hebben je de elektrische Q6 e-tron al meermaals in camouflagepak laten zien, nu kijkt de SUV echter onder z'n verhullende kledij door.

De afgelopen periode hebben Audi en Porsche gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw elektrisch platform: de PPE-basis. Die Premium Platform Electric-architectuur is kort door de bocht genomen 'het MEB-platform' voor hoger in de markt gepositioneerde modellen. Het grote voordeel van de PPE-techniek is de 800 volt-boordspanning die het auto's van de Volkswagen Group biedt, technologie die natuurlijk hoge laadsnelheden mogelijk maakt. Audi zet onder meer de productieversies van de A6 e-tron Concept en A6 e-tron Avant Concept op het platform, maar het is de Q6 e-tron die je op deze foto's ziet die het PPE-platform bij Audi introduceert.

AutoWeek kon je de Q6 e-tron al meermaals in camouflagepak laten zien, maar niet eerder liet de nieuwe elektrische SUV daadwerkelijk iets zien van wat zich onder het psychedelische stickervelletje schuilhoudt. Op één van de foto's is namelijk al het volledig ongecamoufleerde front van de auto te zien. Net als de A6 e-tron Concept en A6 e-tron Avant Concept krijgt de Q6 e-tron een front met daarin over twee lagen verdeelde verlichting. De led-dagrijverlichting zit bovenin, de daadwerkelijke koplampunits een verdieping eronder. Opvallend is natuurlijk de kenmerkende Audi-grille. Het grote zilvergrijze vlak heeft zijn traditionele functie verloren, maar is wel bepalend in het uitstralen van het familiegezicht van Audi.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron

Op andere nieuwe foto's van de Q6 e-tron zijn voor het eerst de definitieve achterlichten van de elektrische SUV te zien. Voorheen reden de testexemplaren rond met provisorische exemplaren. Zowel de vorm als de concrete invulling van die lichtunits zorgt voor weinig verrassingen.

De A6 e-tron Concepts werden geïntroduceerd met een 100 kW accupakket en twee samen 476 pk en 800 Nm sterke elektromotoren. Reken voor de auto's op PPE-basis op auto's met een actieradius van tot zo'n 700 kilometer en op diverse vermogensvarianten.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.