Elektrische Nissan Ariya klaar voor debuut

Nog éénmaal!

Nissan Ariya teaser

Autoland maakt zich op voor de komst van de eerste elektrische SUV-achtige van Nissan. De Ariya wordt volgende week gepresenteerd en Nissan hoopt de gemoederen met een nieuwe teaservideo nog éénmaal op te kunnen warmen voor de komst van de elektrische nieuwkomer.

Over enkele dagen stelt Nissan een volledig nieuw model aan de wereld voor: de Ariya. Die productieversie van het vorig jaar tijdens de Tokyo Motor Show getoonde gelijknamige studiemodel wordt een volledig elektrische SUV-achtige die naast de Qashqai een plekje in het Nissan-gamma krijgt. Nissan kiest dus voor een los elektrisch model in het Qashqai-segment in plaats van voor een elektrische versie van de Qashqai zelf.

In deze nieuwe teaservideo zijn een aantal details van de volgende week te onthullen Ariya te zien. Zo zien we onder meer dat de auto op bijzonder vormgegeven en in twee kleuren uitgevoerd lichtmetaal staat. Het lijkt erop dat je dat tweekleurige thema in de gehele auto kunt terugvinden. De Ariya krijgt ogenschijnlijk in het zwart uitgevoerde delen in de bumper, zwarte wielkastranden, zwarte inzetstukken bij de dorpels, in het zwart uitgevoerde buitenspiegelkappen en een zwart dak. In de nieuwe teaservideo zien we ook een wit exemplaar waarvan het dak wél in carrosseriekleur is gespoten. De aflopende daklijn van het model lijkt daarbij geaccentueerd te worden door een chroomstrip. De opvallende dakspoiler van de concept-car lijkt de overstap naar de productieversie van de Ariya te overleven.

Als ook het interieur van de Ariya Concept nagenoeg intact de transformatie naar het productiemodel overleeft, dan kun je uitgaan van een binnenste dat relatief minimalistisch is vormgegeven. Volgende week weten we alles over de Nissan Ariya, dan geeft het merk alle informatie - inclusief de technische specificaties - van de elektrische SUV vrij.

Nissan Ariya Concept

 

Video

PRIVATE LEASE Nissan Ariya

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.