Elektrische MAN eTGE krijgt nieuwe versies

Uitbreiding

MAN eTGE

MAN breidt het aanbod van zijn versie van de elektrische Volkswagen e-Crafter gestaag uit. De MAN eTGE is er vanaf nu namelijk ook als pick-up en kipper.

De in 2017 voorgestelde MAN TGE is er ook als elektrische eTGE al in diverse smaken. De op de Volkswagen Crafter en e-Crafter gebaseerde bedrijfswagen is sinds eind 2020 ook als chassis-cabine met gesloten laadbak te krijgen, een carrosserievariant die nu nieuwe alternatieven naast zich krijgt. Vanaf nu is de elektrische bedrijfswagen er ook als pick-up en kipper.

De MAN eTGE pick-up en kipper zijn samen met Veth Automotive in Duiven ontwikkelde versies met een 3,25 meter lange en 2,04 meter brede laadbak. De bak heeft 30 centimeter hoge zijwanden die je kunt neerklappen. Je kunt tot 820 kilo aan materiaal in de pick-up vervoeren, het laadvermogen van de kipper - dus met kiepsysteem - ligt met 750 kilo iets lager.

De aandrijflijn van de eTGE blijft ongewijzigd en dus hebben ook deze eTGE's een 136 pk en 290 Nm sterke elektrische aandrijflijn. De actieradius van de bedrijfswagen bedraagt maximaal 160 WLTP-kilometers. Het accupakket is 35,8 kWh groot.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.