Elektrische cross-over voor Nissan in de maak

'Vmotion 3.0 onderweg'

Nissan IDS Concept
Denken we aan volledig elektrisch aangedreven auto's, dan is de Nissan Leaf nooit ver van onze gedachten verwijderd. Op termijn voegt Nissan een volledig elektrische cross-over aan zijn gamma toe.

Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News, dat gesproken heeft met Nissans designchef Mamori Aoki. Volgens Aoki werkt Nissan momenteel aan een concept-car die vooruitblikt op een volledig elektrische cross-over. Het studiemodel is voorlopig 'Vmotion3' gedoopt, verwijzend naar een nieuwe stap in de designtaal die Nissan momenteel over zijn modellen giet. In januari liet Nissan in Detroit immers de Vmotion 2.0 zien.

De Vmotion 3.0 moet als blauwdruk gelden voor Nissans toekomstige elektrische auto's. Met name het succers van cross-overs in de Verenigde Staten is voor het Japanse merk een drijfveer om een elektrische cross-over te gaan voeren. Later dit jaar trekt Nissan het doek van de tweede generatie van de Nissan Leaf, een auto waarvoor het merk onlangs de marketingmachine aanslingerde.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.