Elektrische BMW iX3 is klaar voor productie

Chinese fabriek gehomologeerd

BMW productie iX3 China

Bij BMW is iedereen er zo goed als klaar voor: de elektrische iX3 kan in productie.

BMW’s Chinese fabriek, die het in samenwerking met joint venture Brilliance Automotive heeft, is vanaf deze zomer het toneel voor de productie van de elektrische iX3. Het tweehonderdste prototype van die elektrische SUV is recent van de productieband gerold. Daarmee zijn de fabriek en alle medewerkers officieel klaar voor de productiestart, die voor deze zomer gepland staat. Ondanks de coronacrisis ligt het merk naar eigen zeggen volledig op schema.

De komende vier weken gaat BMW de laatste testfase met de prototypen in. Binnen vier weken moeten de pre-iX3’s minimaal 340 uur rijden en daarmee een afstand van 7.700 kilometer afleggen. Het is nog niet precies duidelijk wanneer BMW de iX3 laat zien, maar de officiële productie start aan het einde van de zomer. Voor het einde van de jaar moet de SUV dan bij de eerste klanten voor de deur staan.

De iX3 borduurt voort op het ontwerp van de reguliere X3, maar krijgt een volledig elektrische aandrijflijn, waarmee de BMW op één acculading ongeveer 440 km (WLTP) moet kunnen afleggen.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.