Elektrische Acura Precision concept-car brengt mogelijk Honda-nieuws

Broertje van Honda Prologue

Acura Precision Concept

Acura komt later deze maand met de Acura Precision concept, een elektrische concept-car. Die blikt vooruit op de eerste productie-EV van Acura, die in 2024 moet verschijnen.

Voor wie het nog niet wist: Acura is voor Honda wat Lexus voor Toyota is. Het luxemerk dus, dat zich voornamelijk richt op de Noord-Amerikaanse markt. Veel informatie over de toekomstige concept-car is er nog niet en veel beeld evenmin. We doen het vooralsnog met één afbeelding, een schets die een eerste indruk geeft van het met ledverlichting volgehangen front. Ook zien we forse, uitgebreid geaccentueerde wielkasten, wat laat zien dat het hier om een SUV-achtige gaat.

Dat klopt, want het gaat om een voorbode van het toekomstige luxe-broertje van de Honda Prologue. Zowel de Honda als de Acura staat straks op een platform van General Motors, waarmee Honda op dit vlak samenwerkt in de VS. Beide auto’s moeten in 2024 op de Amerikaanse markt verschijnen. De Acura is dan de eerste EV van dat merk, de Prologue de eerste elektrische Honda met een serieuze reikwijdte en de eerste elektrische Honda op de Amerikaanse markt.

De Acura Precision Concept wordt 18 augustus onthuld tijdens de Monterey Car Week in Californië.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.