Einde voor Cadillac XLR

Cadillac XLR
Cadillac XLRCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLRCadillac XLRCadillac XLRCadillac XLRCadillac XLRCadillac Evoq concept (1999)Cadillac Evoq concept (1999)
In de lente van dit jaar stopt Cadillac met de productie van de XLR. Dan rolt de laatste van de productieband van de fabriek in Bowling Green, Kentucky.
De Cadillac XLR is directe familie van de Corvette. Ze komen zelfs uit de zelfde fabriek maar de XLR wordt wel in een aparte afdeling gemaakt. In 2003 begon Cadillac met de sportauto. Die is sterk gebaseerd op de Evoq concept car uit 1999. Het hoogtepunt was in 2005; toen zijn 3.730 exemplaren gebouwd. In 2008 waren dat er nog maar 1.250. Da's 28 procent minder dan in het jaar daar voor. In Europa is de sportauto ook aan de man gebracht, maar hier is niet meer dan een handjevol verkocht. De Cadillac-dealers kunnen nu voor de laatste keer XLR's bestellen. "Het is niet ongebruikelijk dat een sportauto als deze maar een beperkte levensduur heeft," vertelt een woordvoerder van Cadillac. "De XLR is voor Cadillac nuttig geweest om het merk nieuw leven in te blazen." De CTS-V en de komende CTS Coupe moeten voortaan de pk-honger van de Cadillac-koper stillen. Een directe opvolger voor de XLR komt er niet. Met het verdwijnen de Cadillac XLR gaan enkele tientallen banen verloren.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.