Snelle versie Cadillac XLR

Cadillac XLR-V
Cadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-VCadillac XLR-V
Cadillac presenteert een extra krachtige versie van de XLR. De roadster wordt op de Autoshow in New York gepresenteerd als XLR-V. Die gaat het opnemen tegen auto's als de Jaguar XKR convertible en de Mercedes-Benz SL 55 AMG.

Cadillac presenteert een extra krachtige versie van de XLR. De roadster is op de Autoshow in New York gepresenteerd als XLR-V. Die gaat het opnemen tegen auto's als de Jaguar XKR convertible en de Mercedes-Benz SL 55 AMG.

De Cadillac XLR-V is voorzien van een 4,4-liter Northstar V8 met compressor die 440 pk levert en een maximale trekkracht van 576 Nm. Deze motor vindt ook een plek in de onlangs geïntroduceerde STS-V. De XLR-V gaat in minder dan 5 seconden van 0 naar 100. De motor is gekoppeld aan een 6-traps automatische versnellingsbak.
De V-versie onderscheidt zich van zijn mindere broeder door een gaas-grille en de motorkap, die door het gebruik van de compressor een andere vorm moest krijgen. Ook zijn er 19 inch wielen waar de normale XLR het met 18 inch exemplaren moet doen. In het interieur is een combinatie van houten en aluminium accenten gebruikt.
Om de toegenomen prestaties het hoofd te bieden, heeft remschijven van een flinke maat groter gemonteerd, ook is het chassis wat straffer afgestemd. Ook aan extra koeling voor de olie van de stuurbekrachtiging én een brandstofpomp van met een hogere capaciteit is gedacht.
In de eerste helft van 2006 wordt de auto in Europa verwacht.