Eerste schets Volkswagen Golf coupé

Volkswagen New Compact Coupe
Nog eventjes en de Autoshow in Detroit opent de poorten. Het is publiek geheim dat Volkswagen daar een concept car toont. Maar wat dat precies is, is nog in nevelen gehuld. Een eerste schets van de showauto is nu opgedoken op internet.
Volkswagen wil de komende jaren flink groter groeien op de Amerikaanse markt. Daarvoor plant het merk verschillende modellen die speciaal voor die markt zijn bedoeld. Dit zou er best een zo eentje kunnen zijn. Op de schets staat en auto die in de eerste instantie sterk doet denken aan een coupéversie van de Golf. Hij wordt volgende week getoond op de Autoshow in Detroit. Een Golf coupé hebben we hier niet nodig omdat wij de Scirocco al hebben. Bovendien zou een dergelijk model in West-Europa weinig succesvol zijn omdat de markt voor coupés beperkt is. In de VS zijn dergelijke modellen veel succesvoller. Er wordt aangenomen dat de, New Compact Coupe, want die naam wordt bij deze tekening genoemd, is voorzien van hybridetechniek die kant-en-klaar is voor productie en we binnenkort in nieuwe modellen van VW zullen tegenkomen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.