Eerste foto's Honda Civic Type R gelekt

Zoals verwacht

Eerste foto's Honda Civic Type R gelekt
Eerste foto's Honda Civic Type R gelektEerste foto's Honda Civic Type R gelektEerste foto's Honda Civic Type R gelektEerste foto's Honda Civic Type R gelektEerste foto's Honda Civic Type R gelektEerste foto's Honda Civic Type R gelekt
De eerste foto's van de Honda Civic Type R in zijn definitieve vorm zijn op het internet verschenen.

Een aantal weken geleden stuurde Honda ons al foto's toe van een prototype van de Type R, maar deze nieuwe foto's (foto's 1 en 2) tonen waarschijnlijk de productieversie. Het is niet helemaal duidelijk waar de foto's oorspronkelijk vandaan komen. De uiterlijke verschillen met eerdere versies van de Honda zijn in ieder geval miniem.

Komende week gaat het doek officieel van de Civic Type R, tijdens de salon van Genève. Hoewel we inmiddels al aardig opgewarmd zijn voor het uiterlijk van de Type R, moeten de technische details ons nog ter ore komen. In ieder geval krijgt de nieuwe sportieveling dezelfde 2,0-liter VTEC als de huidige Type R onder de kap. Ga er maar vanuit dat het vermogen van 310 pk nog wel iets wordt opgeschroefd. Honda is vastbesloten om het ronderecord voor voowielaangedreven auto's op de Nürburgring terug te veroveren van de Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Komende zomer begint men in het Engelse Swindon aan de bouw van de Type R. Na de onthulling is het dus nog wel even een tijdje wachten tot de eerste exemplaren Nederlands asfalt zullen betreden. De nieuwe knaller van Honda maakt ook voor het eerst de oversteek naar Noord-Amerika. Daar kreeg men als eerste de basisversie van de Civic te zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.