Eerste elektrische Mercedes-Maybach klaar voor debuut

Volgestopt met lekkers

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Mercedes-Benz staat op het punt zijn eerste volledig elektrische auto onder het Maybach-label te presenteren. We maken binnenkort kennis met de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, de meest opulente variant van Mercedes' grootste elektrische SUV.

Momenteel kun je de S-klasse en GLS in Maybach-trim kopen en ook van de EQS SUV staat straks een variant in de showroom met niet alleen meer optische glimmers, maar ook meer innerlijke verwennerij. Op 17 april debuteert de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV tijdens Auto Shanghai in China.

Dat er van de EQS SUV een Maybach-uitvoering zou komen, was al duidelijk voordat Mercedes-Benz de EQS SUV in reguliere vorm had gepresenteerd. In september 2021 blikte Mercedes-Benz met een concept-car immers vooruit op zowel de EQS als de Maybach-versie ervan.

Welke aandrijflijn de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV krijgt, valt nog te bezien. De EQS 580 SUV is met zijn twee samen 523 pk sterke aandrijflijnen momenteel de sterkste variant, maar daar gaat de 680 uiteraard overheen. Verwacht in ieder geval twee elektromotoren.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum