Edo Competion verkoopt Niki Lauda-458

Ferrari 458 Niki Lauda
Ferrari 458 Niki LaudaFerrari 458 Niki LaudaFerrari 458 Niki LaudaFerrari 458 Niki LaudaFerrari 458 Niki Lauda
Tuner Edo Competition heeft een Ferrari 458 in de aanbieding die nu eens niet door henzelf, maar door Ferrari's eigen Tailor Made-afdeling is aangepast. Het unieke exemplaar is opgetuigd ter ere van coureur Niki Lauda.

Tailor Made is de personalisatieafdeling van Ferrari, en komt zodoende tegemoet aan de wensen van klanten die zich graag nog wat extra willen onderscheiden. Zo nu en dan komt de divisie naar buiten met een op eigen initiatief aangekleed model. Vaak is dat om de mogelijkheden van de afdeling onder de aandacht te brengen, maar deze 458 werd vorig jaar ter ere van Niki Lauda samengesteld.

Om dat duidelijk te maken, kreeg de Italiaanse supercar het kleurenschema van Lauda's racers uit de jaren 70. Het witte dak contrasteert mooi met de rode carrosserie, maar de goudkleurige wielen en de Italiaanse vlag maken er pas echt een opvallend geheel van. In het interieur komt dezelfde vlag terug op de stoelen en de middentunnel, die verder uitgebreid met koolstofvezel behangen is.

Hoe Edo Competition aan de auto komt, vermeldt het verhaal niet, maar feit is dat deze Ferrari tot nu toe geen druk leven kende. Volgens de advertentie op Mobile.de staat er slechts 5 kilometer op de teller. De vraagprijs van 285.000 euro overtreft die van een 'kaal' nieuw exemplaar ruimschoots, maar daar is gezien de bijzondere aankleding natuurlijk wel iets voor te zeggen.