East Coast Defender: beste van twee werelden

'Corvette V8' in Defender

East Coast Defender Land Rover Defender
East Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover DefenderEast Coast Defender Land Rover Defender
Vandaag trekken de creatieve heren en dames van het Amerikaanse East Coast Defender onze aandacht. De Defender-adepten hebben namelijk een bijzondere voorliefde voor Amerikaanse spierkracht en Britse nostalgie.

East Coast Defender is een in Florida gevestigde 'tuner' die zijn wortels heeft in de Britse Midlands, nog geen 100 kilometer gelegen van de Lode Lane-fabriek waar Land Rover z'n Defenders bouwde. Sinds enkele jaren houdt East Coast Defender zich bezig met het op bijzondere wijze aanpassen van de Engelse terreinhelden.

Defenders zijn nooit met enorme motoren beschikbaar geweest, en dat was ook nergens voor nodig. Het koppel van de Defender-blokken was ruim voldoende om de hoekige Engelsman door het terrein te trekken.

East Coast Defender heeft auto's als de Outdoorsman en de The Huntress (de pick-up) op de menukaart staan, Defenders die geheel naar wens van de klant zijn aan te kleden. Opmerkelijker is wat er zich onderhuids afspeelt. East Coast Defender hangt maar wat graag een LS3 V8 van Chevrolet in het vooronder van de Land Rovers. Ook het remsysteem wordt gemoderniseerd. De 6,2 liter grote achtcilinder is goed voor 430 pk, ook dat lijkt ons meer dan afdoende voor deze bijzondere creaties.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.