E85 en M85 toegestaan in Nederlandse rally's

Sandor van Es en Arie Blokland in E85-350Z
Het Bestuur Sectie Rally's van de KNAF heeft collectief besloten om voor het seizoen 2010 E85 integraal en M85 voor de 350Z Challenge toe te staan als brandstof in de Nederlandse Rallysport.

De KNAF staat vanaf 2010 in de gehele rallysport het gebruik van E85 toe, dankzij  stichting Gutts die zich inzet voor duurzame autosport. In de eerste instantie was er alleen een aanvraag voor de 325i Challenge, maar later waren er aanvragen uit de volle breedte van het veld. De autosportfederatie wil hiermee leren wat de voor- en nadelen van de inzet van E85 zijn.
Eind 2008 werd vanuit de rallywereld een verzoek ingediend om met (m)ethanol te kunnen rijden. Er waren twee hobbels die moesten worden genomen. Niet alleen het veiligheidsaspect moest in orde zijn, ook moest de competitie met de standaardauto's eerlijk blijven. E85 en M85 hebben immers een hoger octaangetal dan standaardbrandstof.
Aan het begin van dit jaar waren er twee concrete voorstellen: invoering van E85 in de 325i Challenge en die van M85 voor de 350Z Challenge. Ook een AutoWeek-equipe bestaande uit Sandor van Es en Arie Blokland (foto) heeft meegeracet met een 350Z op M85. Inmiddels heeft de 350Z Flexfuel twee races in de klasse C8 gewonnen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.