Duitse deelstaat Baden-Württemberg klaagt Volkswagen aan

Miljoenen voor aangekochte diesels

Volkswagen Passat Variant GTE Polizei

Volkswagen is nog steeds niet af van aanklachten die een gevolg zijn van het in 2015 losgebroken dieselschandaal. Nu is het de Duitse deelstaat Baden-Württemberg die met een aanklacht komt, vanwege de eigen vloot diesels uit de Volkswagen-stal.

Het gaat Baden-Württemberg, de regio waarin onder meer Stuttgart zich bevindt, niet eens zozeer om de extra bijdrage aan de luchtvervuiling die Volkswagen-diesels in de betreffende deelstaat wellicht hebben geleverd. De deelstaat zit Volkswagen vooral achterna vanwege de eigen vloot van Volkswagen-diesels. Volgens de Frankfurter Allgemeine betreft het 1.400 dieselauto’s die in de afgelopen jaren door de deelstaat zijn aangeschaft voor onder meer politiewerk.

Zoals wij allen inmiddels weten, liggen diesels zeker in Duitsland niet meer zo lekker in de markt. Onder meer door de dreiging van zeer strikte milieuzones, waarbij ook actuele diesels het soms moeten ontgelden, zijn diesels nog los van de overlast van de eigenlijke rijbeperkingen rap minder waard geworden. Baden-Württemberg zou van mening zijn dat de belastingbetaler daarmee nodeloos met kosten is opgescheept en sleept Volkswagen daarom voor het gerecht. De bestuurslaag eist een schadevergoeding in de ‘lage tweecijferige miljoenen’, maar noemt geen exact bedrag. Volkswagen wijst alle aantijgingen van de hand en benadrukt dat alle betreffende auto’s gewoon werken, veilig zijn en aan de eisen voldoen.

De aanklacht van Baden-Württemberg werd vorig jaar overigens al aangekondigd.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.