Dongfeng komt met elektrische pickup

Rivian én Tesla afgetroefd

Dongfeng Rich 6 EV

Het Chinese Dongfeng heeft een elektrische pick-up aan zijn leveringsgamma toegevoegd. Daarmee is het bedrijf  Tesla en de veelbelovende nieuwkomer Rivian voor.

We heten welkom: de Dongfeng Rich 6 EV. Jawel, een elektrische versie van de Rich 6 pick-up die onder meer een aangepaste grille krijgt om hem te onderscheiden van zijn reguliere broertjes. Het grootste verschil zit 'm natuurlijk in de elektrische aandrijflijn die dit werkpaard krijgt.

De op een Nissan Navara gebaseerde Rich 6 EV heeft een 68 kWh accupakket aan boord die zijn energie stuurt naar een 160 pk en 420 Nm sterke elektromotor. Dat moet de ruim 1.980 kilo wegende Rich 6 EV aan een topsnelheid van 110 km/h kunnen helpen. Interessanter is de actieradius, die zou - volgens de onnauwkeurige NEDC-methode - op zo'n 400 kilometer moeten liggen. Volgens Dongfeng is de accu van de Rich 6 EV in 45 minuten weer tot 80 procent van zijn capaciteit op te laden. Chinese media verwachten dat de vanafprijs van de auto zo rond de € 19.000 komt te liggen. Merken als Tesla en het nieuwe Rivian komen op een later moment met een elektrische pick-up.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.