Tesla houdt gemoederen rond pick-up bezig

Hoekige snuit

Tesla pick-up teaser

Tesla trok vorige week vrijdag het digitale doek van de Model Y, maar geheel volgens traditie van de Amerikaanse fabrikant was dat niet het enige nieuws dat de revue passeerde.

In 2017 liet Tesla tijdens een van zijn grote media-evenementen de Semi zien, een elektrische truck die de transportwereld op zijn kop moet gaan zetten. Die bewuste avond trok Tesla als verrassing het doek van een volledig nieuwe en volslagen buitenissige tweede generatie van de Roadster. Vorige week vrijdag presenteerde Tesla de Model Y en ook tijdens die gebeurtenis schoof het merk een verrassing naar voren. Tijdens de presentatie liet het merk namelijk een glimp zien van de op stapel staande elektrische pick-up van het bedrijf.

Wat we precies zien, is nog enigszins onduidelijk. Het zichtbare Tesla-logo doet vermoeden dat we hier de hoekige neus van de pick-up zien. Tesla is overigens niet het enige bedrijf dat bezig is met een elektrische pick-up. Begin dit jaar werden namelijk deze Atlis en deze veelbelovende creatie van Rivian gepresenteerd en Ford bevestigde de komst van een volledig elektrische F-150, naast een hybrideversie. Het toevoegen van een elektrische pick-up aan zijn leveringsgamma is ongetwijfeld een slimme zet van Tesla. Pick-ups van het formaat Ford F-150 zijn in de Verenigde Staten niet aan te slepen. Vorig jaar gingen in het land ruim 900.000 exemplaren uit Ford's F-Serie over de toonbank. Verwacht de pick-up niet voor 2021 op de markt.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.