Dodge Challenger SRT Demon op komst

De Hellcat voorbij!

Dodge Challenger Hellcat
Het vermogen van ruim 700 pk dat de Hellcat-versies van Dodge bieden, lijkt ons potent genoeg. Dodge is het daar niet mee eens en presenteert medio april tijdens de New York International Auto Show de Challenger SRT Demon.

De benaming 'Demon' past prima bij de reeds bekende Hellcat-naamgeving voor de absolute topversies van de Challenger en de Charger. Begin jaren 70 werd de aanduiding gebruikt voor een variant van de Dart en in 2007 schoof Dodge een studiemodel met de demonische naam naar voren. Nu keert de naam terug op een versie van de Challenger die de Hellcats stof moeten laten happen.

Ook Dodge weet als geen ander dat dergelijke krachtpatsers het best te typeren zijn als 'overbodig, maar leuk'. Het merk beschrijft de aanstaande Challenger SRT Demon als een auto "[...] die onweerstaanbaar is omdat hij slechts één doel voor ogen heeft." Pret maken dus. De specificaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.