Dodge Challenger komt toch!

Dodge Challenger komt toch!
Goed nieuws, alle positieve berichten over de Dodge Challenger hebben geholpen. De brute muscle car komt toch naar Nederland, dit jaar nog staat de 425 pk sterke muscle car in de showrooms.
Bij de Chrysler Group zijn ze overstag gegaan door de vele smeekbedes op internetfora. Aanvankelijk zou de Dodge Challenger SRT-8 niet naar Europa komen, maar Thomas Hausch, Vice President International Sales bij Chrysler, heeft besloten dat het beter is de auto wel op dit continent te voeren. Het is natuurlijk een prima imagebuilder. Wat de auto gaat kosten kan de Nederlandse Chryslerorganisatie nog niet zeggen, maar de importeur belooft wel dat de auto nog in 2008 leverbaar is. En waar de Amerikaanse klant keus heeft uit meerdere motoren, kunnen wij alleen kiezen uit de allerdikste, de SRT-8 met een 425 pk sterke 6.1 V8 in de neus. Die is gekoppeld aan een vijftrapsautomaat (grote stappen dus!) en laat de Challenger binnen 17 seconden van 0 naar 160 schieten en weer stilstaan. Het 0-100-sprintje kan binnen 6 tellen. De Challenger is gebaseerd op de Charger, heeft een sperdifferentieel en kent ESP met een sportafstelling. Voor zitten remschijven met een diameter van 360 mm, achter meten ze 350 mm. Geen wonder dat de SRT-8 op 20 inch wielen staat. Kopers hebben keus uit drie kleuren: oranje, zwart en zilver. De auto wordt geleverd met een display waarop je de 0-100/100-0-tijd kunt aflezen of de G-krachten. Ook standaard is een 322 Watt audiosysteem en er zit een plaatje in met daarop het productienummer.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.