Dodge Challenger Hellcat: 717 pk en 880 Nm!

Dodge Challenger SRT Hellcat
Dodge Challenger HellcatDodge Challenger HellcatDodge Challenger HellcatDodge Challenger HellcatDodge Challenger HellcatDodge Challenger Hellcat
Dat de Hellcat-versie van de Dodge Challenger een onbeschofte hoeveelheid pk's onder de kap zou krijgen, dat wisten we. Van de beloofde 'meer dan 600' is geen woord en getal gelogen. Sterker nog: de Amerikanen maken er liefst 717 pk van!

In mei kwam Dodge met de blijde boodschap dat de Challenger SRT Hellcat het tot 'meer dan 600 pk' zou gaan schoppen. Inmiddels zijn de exacte cijfers bekendgemaakt. Het aantal pk's is uitgekomen op een bizarre 717, het koppel bedraagt 880 Nm.

Daarmee heeft deze Hellcat de sterkste V8 die Dodge ooit bouwde aan boord en is het daardoor ook meteen de sterkste muscle car aller tijden van Dodge. Zelfs de eigen Viper - met 8,4-liter V10 - wordt er flink mee om de oren geslagen.

De versie met 717 pk is overigens alleen beschikbaar voor mensen die de rode sleutelhanger gebruiken. Met de zwarte sleutelhanger levert de supercharged 6.2 V8 van deze super-Challenger 'slechts' 506 pk. Wat de Hellcat presteert qua 0-100-tijd en topsnelheid, is nog niet bekend.

Video

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.