Dodge Challenger Demon in vol ornaat

De Hellcat voorbij

Dodge Challenger Demon
Dodge Challenger DemonDodge Challenger DemonDodge Challenger DemonDodge Challenger DemonDodge Challenger Demon
FCA Automobiles brengt een waar krachtoffensief naar New York. Zojuist kwam de Jeep Grand Cherokee Trackhawk voorbij en nu is de Dodge Challenger Demon 'ADR' aan de beurt.

De ruim 700 pk sterke Challenger Hellcat stond tot op heden bovenaan de Challenger-voedselketen, maar in New York verschuift de macht naar deze Challenger Demon ADR, een overtreffende trap van de Hellcat.

De gespierde Dodge duikt hier op met een bijzondere camouflage voor de lens van onze spionagefotograaf. De volgende week te presenteren Demon is voorzien van een reeks stickers; plakkers die de indruk moeten wekken dat we hier simpelweg te maken hebben met een tuningproject.

De Challenger Demon, met airco voor de motor, krijgt waarschijnlijk dezelfde 6,2-liter grote supercharged V8 als de bekende Hellcat-modellen, al wordt het blok met zo'n 50 pk afgetraind tot zo'n 750 pk. Het blok slurpt benzine met een octaangetal van 100 en lijkt bedacht te zijn voor de dragracewereld. Op verdere details moeten we nog even wachten. Volgende week wordt de Challenger Demon gepresenteerd tijdens de New York International Auto Show.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.