Dit kost de vernieuwde Mazda 2

Relatief koopje

Mazda 2

Mazda maakt bekend wat de vernieuwde Mazda 2 in ons land moet kosten. Hij is iets duurder dan de versie van voor de facelift, maar in vergelijking met veel concurrenten inmiddels behoorlijk voordelig.

De vernieuwde Mazda 2 is anders dan bij veel andere vernieuwingsrondes makkelijk te onderscheiden van zijn directe voorganger. Mazda geeft hem afhankelijk van de uitvoering namelijk een opvallende, in carrosseriekleur afgewerkte grille en vaak bijzonder ingekleurde wieldoppen mee. Doppen ja, en daarmee zijn de meest in het oog springende wijzigingen feitelijk voor de voordeliger uitvoeringen. Op motorengebied hebben we het vandaag makkelijk, want de Mazda 2 is er (los van de totaal andere Mazda 2 Hybrid althans)  alleen met een 90 pk sterke 1.5. Wel is er tegen meerprijs een automaat beschikbaar, die €3.000 extra kost. Met dat in gedachten, beperken we ons vanaf nu tot de prijzen van het handgeschakelde model.

De vernieuwde Mazda 2 is er vanaf €21.290. Voor dat geld staat de Centre-Line (foto 1) klaar, herkenbaar aan die grotendeels in carrosseriekleur gespoten ‘grille’ en dito wieldop-afwerking. Let op: dit geldt voor de optionele kleuren. Alleen bij de basiskleur Arctic White is de grille zwart, terwijl de wieldoppen hier  ‘gewoon’ in zilverkleur zijn afgewerkt.

Voor die dik 21 mille biedt Mazda meteen een heel behoorlijke standaarduitrusting. Iedere '2' krijgt bijvoorbeeld ledkoplampen met koplampsproeiers (!), vier elektrische ramen, Apple CarPlay en Android Auto, airco en cruise control mee. Climate control en stoelverwarming zijn tegen meerprijs verkrijgbaar, in een pakket dat €1.500 kost. Voor €22.790 staat er dan een behoorlijk complete auto en dat is in vergelijking met veel concurrenten simpelweg gunstig. Een Opel Corsa kost bijvoorbeeld minimaal – zonder opties dus - €23.349, een Peugeot 208 €24.050. Ford vraagt voor een Fiesta minstens €26.245 en Volkswagen maakt het helemaal bont: een Polo heb je niet voor minder dan €26.890.

Wie meer luxe wil bij Mazda, kan upgraden naar een Exclusive-Line (€25.290, foto 2), een Homura (€24.290, foto 3) of een Homura Aka (€26.290, foto 4). De Exclusive-Line biedt met climatecontrol, stoel- en stuurverwarming, lichtmetaal, keyless entry en een rijstrookhulp meer comfort en is optioneel uit te rusten met onder meer adaptieve cruisecontrol. De Homura is wat voordeliger en heeft juist een wat sportievere aankleding, met een gaasgrille en zwart lichtmetaal. Wie de luxe van de Exclusive-Line en de sportiviteit van de Homura wil combineren, komt bij de Homura Aka uit.

De Mazda 2 is niet alleen te koop, maar ook verkrijgbaar via Private Lease. Mazda biedt dat aan vanaf €369 per maand. Of dat een goede aanbieding is, is altijd te controleren in de AutoWeek Private Leasevergelijker.

PRIVATE LEASE Mazda 2

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum