Dit is de nieuwe Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander
Mitsubishi heeft hun primeur op de autoshow van New York tot de tweede persdag bewaard. Maak kennis met de nieuwe Outlander!

Terwijl zo ongeveer alle autofabrikanten hun primeurs op de eerste persdag van de NYIAS uit de doeken deden, hield Mitsubishi het grote nieuws nog tot ver op de tweede persdag onder de pet. Maar op de stand van het Japanse merk is de champagne nu ontkurkt: dit zijn de eerste foto's van de (ver)nieuw(d)e Outlander.

De nieuwe Outlander is de productieversie van de concept-car die we in september vorig jaar zagen. De scherpe randjes van dat studiemodel zijn er af maar het kenmerkende front - het belangrijkste onderdeel van de nieuwe ontwerptaal van Mitsubishi - is grotendeels in tact gebleven. Daar zullen ze bij Lada nog steeds niet erg over te spreken zijn... De nieuwe zevenzits Outlander is 4,69 meter lang en heeft een wielbasis van 2,67 meter, wat gelijk is aan dat van de huidige.

Volgens Mitsubishi is het chassis van de nieuwe Outlander flink verbeterd ten opzichte van z'n voorganger. Het koetswerk en de ophanging zijn stijver geworden en Mitsubishi monteert nieuwe schokdempers aan de voorzijde en bij het achterdifferentieel . Meer isolatiemateriaal en geluidsisolerend glas aan de voor- en achterzijde moeten het geluidsniveau aan boord terugdringen.

Voor de Amerikaanse markt een 2,4-liter viercilinder benzinemotor met 168 pk, gekoppeld aan een CVT-automaat. Die is volgens Mitsubishi verbeterd, met een snellere acceleratie en verbeterde koppeloverdracht als voornaamste resultaten. Er is ook een 3,0-liter V6 met 227 pk, die samenwerkt met een zestraps automaat. Je kunt kiezen tussen voor- of vierwielaandrijving.

We weten dat de Outlander er in ieder geval ook weer als plug-in hybride komt en dat zal de Nederlandse importeur uiteraard van harte toejuichen, gezien het succes van de huidige PHEV. De huidige Outlander is bij ons ook leverbaar met een 2,0-liter viercilinder benzinemotor en een 2.2 diesel, die blokken worden voor de Europese markt ook naar de nieuwe overgeheveld.

Op het gebied van veiligheidsvoorzieningen noteren we zaken als Forward Collision Mitigation (FCM) en Lane Departure Warning (LDW). Adaptive Cruise Control (ACC) moet het leven van de bestuurder wat relaxter maken.

De auto die je hier ziet, is de Outlander volgens US-specs. De Europese versie zal echter voor 95 procent gelijk zijn. De SUV komt in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt in Nederland.

Lezersreacties (81) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.